We staan in de voetsporen van...

Jongeren die van zingen hielden en zo een gospelkoortje vormden. Ze kwamen elke week bij elkaar om te repeteren in de 'Petra Kapel'. Aan deze repetitieruimte ontleent het koor haar oorspronkelijke naam. Hieronder zijn enkele foto's weergegeven van de Petra Kapel.

 

Petra Kapel

 

Sinds 'deze' beginjaren hebben we als koor een hele ontwikkeling doorgemaakt. we zijn begonnen als een gospelkoor, later doorgegroeid naar een jong-volwassenkoor en inmiddels uitgegroeid tot een kamerkoor.

Ook ons repertoire is met die groei meegegaan: in de beginjaren zong het koor alleen maar gospelsongs, onder begeleiding van een combo, later heeft het koor, mede door wisseling van dirigenten, nieuwe uitdagende projecten aangepakt.

De laatste jaren is het repertoire behoorlijk uitgebreid met o.a. Engelse Duitse en Franse kerkmuziek.

Vanaf 2003 hebben we meerdere keren 'The Crucifixion' van John Stainer uitgevoerd. Dit oratorium is een verrijking van ons repertoire en het instuderen van dit project heeft zeker bijgedragen aan verdere groei van ons koor.

 

Ons doel was en is altijd hetzelfde gebleven:

'De naam van God wil ik loven met een lied,

zijn grootheid met een lofzang prijzen.'    (Ps. 69: 31)

 

Wij staan onder leiding van Cor Kuiper Hij is sinds november 1997 onze dirigent. Onder zijn inspirerende leiding neemt het ontwikkelen van onze zangtechniek een centrale plaats in. Cor leert ons de juiste muzikale interpretatie van de stukken die we uitvoeren. Op de piano worden we sinds 2006 begeleid door Tasco Silva. Als tutor vult hij de dirigent aan door nadrukkelijk maar subtiel bepaalde stemmen bij het instuderen mee te spelen.

 

Over onze stem naar het publiek: We brengen concerten, u ziet ons op korendagen en daarnaast werken we regelmatig mee aan kerkdiensten en geven we vorm aan themadiensten. Dit laatste in samenwerking met predikanten.

 

Over de sfeer in het koor: Wij zijn in de loop van de jaren een steeds hechtere groep van vrienden geworden, waarbij nieuwe leden snel aansluiting vinden. Elke dinsdagavond repeteren we van 20.00 - 22.00 uur in 'De Heerdstee', Dorpsstraat 44 te Lonneker.


Wij kunnen nog wel wat versterking van tenoren en bassen en sopranen gebruiken. Houdt u van zingen, en wilt u de uitdaging aangaan om muzikaal een hoger niveau te bereiken, kom dan eens kijken en zing mee!

 

U kunt telefonisch of per mail contact opnemen met een van de bestuursleden:

Gerda Spit en Norbert Melenhorst: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stieneke Jansen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

MIeke Schotanus: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact: 06 2202 2290 (secretaris)

 

ArtePax Vocale  - -  Powered by: Koala Solutions

eXTReMe Tracker