Het ensemble de jaren door

Jongeren die van zingen hielden en zo een gospelkoortje vormden. Ze kwamen elke week bij elkaar om te repeteren in de 'Petra Kapel'. Aan deze repetitieruimte ontleent het koor haar naam. Hieronder zijn enkele foto's weergegeven van de Petra Kapel.

 

Petra Kapel

 

Sinds 'deze' beginjaren hebben we als koor een hele ontwikkeling doorgemaakt. we zijn begonnen als een gospelkoor, later doorgegroeid naar een jong-volwassenkoor en inmiddels uitgegroeid tot een heuse kamerkoor.

Ook ons repertoire is met die groei meegegaan: in de beginjaren zong het koor alleen maar gospelsongs, onder begeleiding van een combo, later heeft het koor, mede door wisseling van dirigenten, nieuwe uitdagende projecten aangepakt. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 

  • De reli-musical De Apostel,
  • De Schepping van Joseph Haydn, in een nogal ongebruikelijke Nederlandse uitvoering,
  • De Missa Criolla van Ariel Ramirez,
  • Het requiem Elineison van Baz Odink
  • Motetten van Francis Poulenc

 

De laatste jaren is het repertoire behoorlijk uitgebreid met o.a. Engelse kerkmuziek en oude muziek.

 

In 2003 hebben we voor het eerst 'The Crucifixion' van John Stainer uitgevoerd. Dit oratorium is een verrijking van ons repertoire en het instuderen van dit project heeft zeker bijgedragen aan verdere groei van ons koor.

 

Ondanks alle bovengenoemde wijzigingen en ontwikkelingen is ons doel altijd hetzelfde gebleven:

'Door het zingen willen we de liefde en goedheid van God tonen'

Ps. 69: 31

 

De muzikale leiding is in handen van Cor Kuiper Hij is sinds november 1997 onze dirigent. Onder zijn inspirerende leiding neemt het ontwikkelen van de zangtechniek van de koorleden een centrale plaats in. Door het zingen van verschillende stijlen muziek, oud en nieuw, wordt de zangtechniek uitgebreid geoefend. Ook is er veel aandacht voor de muzikale interpretatie, want met zingen vertel je immers een verhaal. Sinds 2006 is Tasco Silva de vaste pianist van ons koor.

 

Naast het organiseren van eigen concerten werken we ook regelmatig mee aan kerkdiensten en voeren we themadiensten uit, die zijn samengesteld door enkele leden van het koor in samenwerking met predikanten.

 

Het koor is in de loop van de jaren een steeds hechtere groep van vrienden geworden, waar nieuwe leden snel aansluiting bij vinden. Natuurlijk is het zingen voor de koorleden het doel, maar er is ook tijd voor ontspanning. Na afloop van de repetities is er tijd om bij te praten onder het genot van een drankje en een hapje. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Kortom een gezellige groep mensen.

 

Elke dinsdagavond repeteert het koor van 20.00 - 22.00 uur in 'De Heerdstee', Dorpsstraat 44 te Lonneker.

 

Sinds 15 januari 2022 heeft het ensemble een andere naam:  ArtePax Vocale


Het koor kan nog wel wat versterking van tenoren en bassen en sopranen gebruiken. Houdt u van zingen, en wilt u de uitdaging aangaan om muzikaal een hoger niveau te bereiken, kom dan eens kijken en zing mee!

 

U kunt telefonisch of per mail contact opnemen met een van de bestuursleden:

Gerda Spit en Norbert Melenhorst (voorzitter): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hans Mulder (secretariaat): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Femmie Veenkant (penningmeester): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Piet van der Tuuk (algemeen bestuurslid): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jacqueline Flink en Agnes Ramaker (public relations): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Hans Mulder, secretaris

06 - 4349 3676

 

ArtePax Vocale  - -  Powered by: Koala Solutions

eXTReMe Tracker