Repetitor en vaste pianist

 

Tasco Silva (1978) studeerde klassieke piano bij Marius van Paassen aan het conservatorium in Enschede. Hier behaalde hij zijn diploma in 2005.

 

Tijdens en na zijn studie kwam hij, in het kader van de zogenaamde 'liedklas' projecten, in aanraking met liedbegeleiding. Dit beviel hem zozeer dat hij deze studierichting is gaan volgen tijdens de 2e Fase, de vervolgstudie van het conservatorium. In en buiten de liedklas projecten werkt hij regelmatig samen met diverse zangers waaronder de bariton Daniël Herman Mostert.

 

Tijdens de 2 jarige vervolgopleiding aan de Messiaen Academie (2e Fase) studeerde Tasco bij Marien van Nieukerken. Ook heeft hij diverse masterclasses gevolgd, o.a. bij Clemens Rave, Einar Steen Nockleberg, Nelly Ben Or en Sampsa Konttinen.

 

Verder verleende hij medewerking aan verschillende projecten, waaronder muziektheater ('Und dann bleibt nur der Schmerz'), diverse musicals (Jekyll and Hyde, Kiss me Kate, Titanic) en een operette Der Bettelstudent.

 

Tasco is werkzaam als piano- en keyboarddocent in Nederland en Duitsland en is verder begeleider van verschillende koren. Hij is de vaste begeleider van de Petra Singers sinds 2006.

Vocaal Ensemble The Petra Singers  - -  Powered by: Koala Solutions

eXTReMe Tracker