Dirigent, zanger, zangpedagoog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze dirigent is Cor Kuiper. Al op zeer jonge leeftijd zong hij solo's als jongenssopraan, o.a. 'Die Hymne' van Mendelssohn en nummers uit de 'Sound of Music' van Rodgers en Hammerstein.

 

Direct na zijn stemmutatie nam hij zangles bij Carla Tromp en pianoles bij Wil Meijer. Na amper twee jaar zangles werd hij al door verschillende koren gevraagd voor de bas-bariton partijen. Hij volgde vervolgens zijn studie solozang aan het Twents Conservatorium te Enschede bij Ank Reinders. Al in het tweede jaar van zijn studie gaf hij zanglessen en leidde hij mensen op tot een conservatorium-niveau. Ook als zanger trad hij veel op.

 

Na zijn studie te hebben afgerond werd hij een veelgevraagd zangpedagoog. Hij werkte o.a. samen met KNO-arts W. Kersing en logopediste H. ter Braak om mensen met stemklachten te behandelen m.b.v. zangtechniek. Als een van de eerste zangpedagogen gaf hij les aan pop-muzikanten. Hij geeft interpretatielessen aan gevorderden.

 

Diverse koren in Enschede en omgeving heeft hij, op zijn geheel eigen wijze, met goede resultaten koorscholing gegeven waaronder het oratoriumkoor 'ECOK' te Enschede en het gemengd koor 'Bel Canto' te Eibergen.

 

Hij volgde de directieopleiding van het SNK te Utrecht bij Bruno Gerritsen en staat sinds november 1997 voor 'The Petra Singers'. Verder is hij verbonden aan het Euregio Kamerkoor te Eibergen voor koorscholing en stemvorming.

 

Vocaal Ensemble The Petra Singers  - -  Powered by: Koala Solutions

eXTReMe Tracker